Innovatieteam

U hebt een vooruitstrevend idee en u wilt dit idee tot uitvoering brengen. Wat kunnen wij voor u betekenen?

De subsidiespecialisten van het Innovatieteam

We helpen u met het aanvragen van subsidies. We zorgen er voor dat u optimaal gebruik maakt van bijvoorbeeld de WBSO-regeling. De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een aantrekkelijke stimuleringsmaatregel om uw innovatieve idee te ontwikkelen tot een product.

De belastingadviseurs van het Innovatieteam

Naast diverse subsidiemogelijkheden, geldt een bijzondere belastingregel voor inkomsten die u krijgt uit uw octrooi, kwekersrecht of WBSO. Deze willen wij u als innovatieve ondernemer niet onthouden. Zeker niet nadat in 2010 de oude regeling Octrooibox omgedoopt en verruimd is tot de Innovatiebox.

Innovatiebox, RDA en Innovatiekrediet als stimuleringsregelingen

Wat houden deze regeling nu precies in? Allereerst de Innovatiebox. U genereert inkomsten uit uw producten en diensten die u ontwikkeld heeft met een WBSO-beschikking. Of u heeft uw innovatieve idee beschermd middels een octrooi of kwekersrecht. Uw opbrengsten die u hiermee verdient, worden slechts met 5% vennootschapsbelasting belast, in plaats van 25%! Dat is dus 20% financieel voordeel. En dat financieel voordeel kunt u weer inzetten in een nieuwe innovatie.

Dan de Research- en Developmentaftrek (RDA). Deze aanvullende aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk is met ingang van 1 januari 2012 samen met de WBSO ingezet om onderzoek en ontwikkeling door het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren.

Het Innovatiefonds MKB+ is eveneens per 1 januari 2012 officieel van start gegaan. Het fonds is bedoeld om vernieuwende ondernemers sneller aan financiering te helpen. Het fonds stelt tot en met 2015 in totaal €500 miljoen beschikbaar.

Innovatieteam voor uw innovatie

U leest het goed. Er zijn dus interessante subsidieregelingen en fiscale voordelen waar u als innovatieve ondernemers gebruik van kunt maken. Het Innovatieteam werkt nauw samen met de Belastingdienst. Dat is transparant, maar ook zeer praktisch.

Interessant voor uw bedrijf?

Als u meer wilt weten, neem dan contact op met onze adviseurs van het Innovatieteam. We komen dan graag bij u langs.

Koenen en Co is lid van Nexia InternationalKoenen en Co is lid van Nexia International - Copyright 2016 Koenen en Co - Disclaimer - Colofon - Cookies   

Bedankt voor het printen van deze pagina

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot dit onderwerp. Neem dan contact op via info@koenenenco.nl of kijk op www.koenenenco.nl/contact voor het telefoonnummer van het dichtstbijzijnde filiaal.